tisdag 28 maj 2024

Fem läs- och lyssningstips (maj 2024)

 


#1 

Vad krävs det för att skrivande ska bli glädje- och lustfyllt? Bör det ens vara det? Helen Sword är en nestor inom akademiskt skrivande och hennes senaste bok "Writing with Pleasure" är lika inspirerande som de jag läst sedan tidigare ("Air & Light & Time & Space" och "Stylish Academic Writing"). 




#2
I helgens DN skrev Tobias Nielsén, förlagschef på Volante, en viktig text om behov av en genomtänkt och långsiktig statlig litteraturpolitik. Det här är en fråga som hum-sam-forskare har alla anledningar att sätta sig in och engagera sig i. 




#3
Shane Parrishs podcast "The Knowledge Project" är nästan alltid lyssninsgvärd. Ett favoritavsnitt från månaden som gick var en intervju med Jim Loehr om hur avgörande de berättelser vi berättar om oss själva är (och hur vi kan göra för att förändra dem så de hjälper oss att leva de liv vi vill leva). Lyssna där poddar finns. Avsnitt #193.




#4
Sedan några veckor tillbaka är min kusin Jonatan Nästesjö ny bloggare i Curie. Där delar han med sig av saker han lärt sig under sina år i akademin, så som vikten av att läsa kassa texter!





#5
Tidskriften Respons lever och frodas i den digitala världen. Ni håller väl koll? Under våren har det publicerats många intressanta recensioner, essäer och debattartiklar. Allt är fritt tillgängligt digitalt så glöm inte att botanisera! (och prenumerera för att få den fina tryckta produkten och stödja verksamheten!)


----------------------------------------------
Vill du läsa e-bloggboken "Konsten att spela forskarspelet"? Gå med i bloggens mejllista så skickar jag över den som pdf. Bara skriv till david.larsson_heidenblad@hist.lu.se så skickar jag över asap! 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.